Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017Αποτέλεσμα εικόνας για σημειο σταυρου
Πόσοι γνωρίζουμε να κάνουμε σωστά το σχήμα του Σταυρού στο σώμα μας;

Τα τρία δάκτυλα ενωμένα του δεξιού χεριού σε τύπο της Αγίας Τριάδος τα φέρνουμε στο μέτωπο, στην κοιλιά, στο δεξί ώμο και στον αριστερό με ευλάβεια και ηρεμία.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δίνει μία ερμηνεία για το σχήμα του Σταυρού: Όταν ενώνεις τα τρία δάκτυλα να κάνεις το Σταυρό, ομολογείς το πρώτο δόγμα της πίστεώς μας, ομολογείς ότι ο Θεός είναι ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Όταν φέρνεις τα τρία δάκτυλα ψηλά στο μέτωπο και τα ακουμπάς, ομολογείς πως ο Χριστός ήταν ψηλά, είναι Θεός, κάθεται στο θρόνο του Θεού. Όταν κατεβάσεις τα τρία δάκτυλα στην κοιλιά, ομολογείς πως ο Χριστός άφησε το θρόνο του Ουρανού και κατέβηκε κάτω χαμηλά και φόρεσε σάρκα ανθρώπινη. Όταν φέρνεις τα τρία δάκτυλα στο δεξί ώμο, ομολογείς την ύπαρξη του Παραδείσου και παρακαλείς το Θεό να σε βάλει εκ δεξιών Του. Όταν τα φέρνεις στον αριστερό ώμο, ομολογείς την ύπαρξη της αιώνιας κολάσεως και παρακαλείς το Θεό να μη σε βάλει εξ ευωνύμων. Και όταν όλη την παλάμη την φέρνεις στο στήθος, δηλώνεις την άπειρη ευχαριστία σου στο Θεό για τα αγαθά που σου έδωσε".

Όλοι οι χριστιανοί οφείλουμε να φέρνουμε στο στήθος μας τον Τίμιο Σταυρό, δεν μετράει αν είναι χρυσός, η ξύλινος, αν είναι σιδερένιος, η μικρός. Φέρνουμε πάνω μας το σύμβολο της σωτηρίας μας που κατατροπώνει τους δαίμονες και μας δίνει ευλογία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου