Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2018


Αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσουμε την Πρωτομαγιά στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής στην Αυλώνα. Το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμ. π. Ιερόθεο Λουμουσιώτη τον π. Ιωάννη Αμπελά και π. Δημήτριο Αμπελά και ιεροψάλτες τον κ. Κοσμά Γεωργίου κ. Παναγιώτη Δημαράκη και τον Ιωάννη Αμπελά. Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξεως των Κατηχητικών Συνάξεων της Ερμιόνης με τα παιδιά όλων των Κατηχητικών βαθμίδων να απαγγέλλουν αναστάσιμα ποιήματα και τραγούδια.
 Η χαρά μας ήταν μεγάλη γιατί ήταν παρών ο Μητροπολίτης μας, ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ ο οποίος ευλόγησε τους γονείς και τα παιδιά. Ο λόγος του αναστάσιμος, προτρεπτικός, τόνισε την σπουδαιότητα της εκκλησιαστικής ζωής, την ευλογία της οικογένειας να μετέχει στο μυστήριο του Χριστού, αλλά και την αξία που έχει η καλοκαιρινή ζωή στην Κατασκήνωση της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην Αίγινα. Εν συνεχεία πρόσφερε ευλογία στα παιδιά και στους παρισταμένους. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολλά ομαδικά κατασκηνωτικά παιχνίδια, με χορούς, κυνήγι του θησαυρού, ποδόσφαιρο. 
Οι μητέρες πρόσφεραν για μεσημεριανό ό,τι με αγάπη είχαν ετοιμάσει και το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα. Το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια που τη φροντίδα είχε ο πρωτοψάλτης Πέτρος Δασκαλοθανάσης. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ που με χαρά τίμησε με την παρουσία του και το λόγο του την εορτή μας. 
 Σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσήλθαν και πέρασαν ανεπανάληπτες στιγμές. Στις κυρίες που αθόρυβα εδώ και πολλές ημέρες προετοίμαζαν τα πάντα για να περάσουμε όλοι ευχάριστα. 
Ιδιαιτέρως στον κ. Παναγιώτη και Ελένη Δημαράκη και στα παιδιά τους. Τις κυρίες Αναστασία Αραπάκη, Κυριακή Καρακατσάνη, Καλομοίρα Αντουλινάκη, Ευχόμαστε Καλή Πρωτομαγιά, Καλό Μήνα, και του Χρόνου πάλι στο ίδιο πανηγύρι μαζί με φίλους και αδελφούς κάτω από τη σκέπη της Αγίας Παρασκευής.    
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου